Inbrekers buiten de deur houden met camerabeveiliging.

Camera bewaking schrikt af

Bij de buren waarmee we de oprit delen is vorige week ingebroken. Daar zijn zij enorm van geschrokken, maar wij ook.  Wat is de reden waarom ze voor het huis van de buren hebben gekozen en niet voor ons. De vraag blijft onbeantwoord maar ik kan je zeggen dat ik er niet van geslapen heb. Ik ben eens gaan zoeken hoe je de kans op inbraak kunt verkleinen.  Een van de effectieve middelen zijn goede sloten en verlichting aan als je niet thuis bent.  Maar ook als je thuis bent en slaapt wil je niet weten wat er ‘s-nachts allemaal rond struint.  Ik ben toen op zoek gegaan naar een beveilingingscamera systeem dat ik verdekt binnen achter het glas kon opstellen. Nou dat was niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk heb ik ze na een tip van een kennis gevonden bij beveiligingscameras.nl.

Dit is de set die we gekocht hebben. Het zijn zogenaamde ‘starlight‘ camera’s die bijzonder licht gevoelig zijn.  Als je de buitenlamp aanlaat of een lantaarnpaal in de buurt hebt, geven deze zelfs beeld in kleur in de nacht. Omdat ze geen infra rood uitstralen kunt je ze binnen achter het raam zetten. Je kunt dan ‘s-nachts alles goed in de gaten houden. We hebben er meteen ook een harde schijf in laten bouwen zodat we nog weken terug kunnen kijken. De beelden zijn zeer scherp dus een inbreker wordt snel herkend aan de kleinste details. Dat geeft ons een veilig gevoel.